Możesz zapisać wartości wprowadzone do kalkulatorów w swojej przeglądarce za pomocą przełącznika „Zapisz wartości”. Przechowywanie jest domyślnie wyłączone. Dane są zapisywane tylko w przeglądarce, której używasz na tym urządzeniu. Dane zapisane w przeglądarce są usuwane, gdy wracasz na stronę po przerwie dłuższej niż 30 dni, oraz natychmiast po wyłączeniu przechowywania. Jeśli nie wrócisz na stronę, dane pozostaną w przeglądarce, dopóki sam ich nie usuniesz lub nie wyczyścisz danych przeglądarki. Lista posiłków kalkulatora kalorii jest zawsze zapisywana w przeglądarce i można ją wyczyścić własnym przyciskiem kalkulatora. Na współdzielonym komputerze inni użytkownicy tej samej przeglądarki mogą zobaczyć zapisane dane.
Gdy wyłączysz przechowywanie, wszystkie dane zapisane przez tę stronę w przeglądarce zostaną usunięte, w tym lista posiłków kalkulatora kalorii. Możesz również usunąć wszystkie zapisane dane, klikając tutaj.
W kalkulatorze witaminy D możesz uzyskać swoją lokalizację za pomocą geolokalizacji przeglądarki. Lokalizacja jest wykonywana tylko wtedy, gdy naciśniesz przycisk lokalizacji i zezwolisz na nią w przeglądarce. Lokalizacja jest wysyłana przez nasz serwer do usługi GeoNames w celu uzyskania strefy czasowej i nazwy miejsca, zaokrąglona do dokładności około jednego kilometra, oraz do usługi currentuvindex.com w celu uzyskania indeksu UV, zaokrąglona do dokładności około 10 kilometrów. W wyszukiwaniu miasta do usługi GeoNames wysyłana jest wpisana przez Ciebie nazwa miejsca. Usługi nie widzą Twojego adresu IP. Strona nie przechowuje Twojej lokalizacji.